Product was successfully added to your shopping cart.

97% kupcev je ta nakup ocenilo kot ODLIČNO

Pametna ura Institut Jožef Stefan

127 ocen kupcev
Veliko povpraševanje! Samo še 12 izdelkov je na voljo!

Hiter pregled

Pametna ura Institut Jožef Stefan - prva slovenska pametna ura!

Izdelek je na zalogi: če danes naročiš dostavimo v 1-2 delovnih dneh

Dobavljivost: Na zalogi
(1-2 dni)

219,95 €

* Obvezna polja

219,95 €

Trenutno si 18 ljudi ogleduje ta izdelek!


100% varen nakup

100% garancija na zadovoljstvo

Brezplačna hitra dostavaOpis

Prva slovenska pametna ura je bila narejena s pomočjo instituta Jožefa Štefana!


 


Artikel: IJS Ura poveča varnost starejših, otrok in odraslih ter podaljša samostojnost življenja starejših. Možni so trije načini uporabe:


a) aktivni način, ko se sproži alarm ob vsakem daljšem mirovanju (npr. na izletu ali zahtevnih hišnih opravilih ali za varnostnike, vlakovodje, delavce; trajanje baterije 8 h),

b) normalni način, ko se sproži alarm ob velikem pospešku in nato mirovanju, tj. padcu (npr. izlet; trajanje baterije 24 h) in


c) varčni način, ko ura ne zaznava padcev in mirovanja, ampak samo SOS gumb (trajanje baterije 3 dni).Poglejte si predstavitveni video 
Specifikacije: VKLOP/IZKLOP (1. na Navodilih za skrbnike):


1. Za vklop pritisnemo in držimo srednji gumb (slika 1), dokler se na zaslonu ne izpiše »Lemfo 5«, to je znak, da se ura prižiga (ugaša). Po nekaj sekundah bo pametna ura v stanju pripravljenosti in na zaslonu se bo prikazal domači zaslon z uro in dnevom.


2. Za izklop zopet pritisnemo in držimo srednji gumb, dokler se na zaslonu ne pokaže slika 1 na desni.  Če želimo uro ugasniti, pritisnemo modri na zaslonu (glej sliko 1).  Če želimo uro ponovno zagnati, pritisnemo zeleni na zaslonu (glej sliko 1).  Na sredini zgoraj je tudi SOS gumb za ročni alarm.


KAKO POGLEDAMO ČAS IN DATUM?


(3)  Po prižigu ure se pokaže domači zaslon. Na sredini zaslona se samodejno izpišejo čas, datum, signal, baterija, dan, števec korakov in način delovanja (glej sliko 2).  Ura varčuje z energijo, zato se zaslon po nekaj sekundah zatemni. Če je zaslon temen, ga oživimo s pritiskom na srednji gumb.


POLNJENJE BATERIJE (9): Uro polnimo preko magnetnega polnilnika. Kabel za polnjenje ima na eni strani magnet ovalne oblike, ki ga prislonimo na rumene kontakte na zadnji strani ure (glej sliko 3). Na drugi strani kabla je USB priključek, ki ga vtaknemo v adapter, le-tega pa v vtičnico. Ob začetku polnjenja pametne ure zaslišimo zvočni signal, govor in vibriranje, na zaslonu pa se pojavi znak za polnjenje.  


 


PREHOD MED NAČINI DELOVANJA (4): Način delovanja nastavimo tako, da na domačem zaslonu s prstom potegnemo z desne proti levi. Pojavi se okno »Moduli« in tri možne izbire (kot je opisano na začetku): a) aktivni način, tu je možnost izbire dveh:  zaznavanje padcev  zaznavanje mirovanja b) normalni način c) varčni način Izbrati je mogoče natanko enega izmed a), b) in c) s pritiskom znotraj ustreznega kroga (glej napredna navodila).


KLIC PRIJATELJEV (6): Do kontaktov lahko dostopamo tako, da na domačem zaslonu s prstom 2-krat potegnemo z leve proti desni. Pojavi se okno »Kontakti« z vnaprej shranjenimi številkami. Prijatelje pokličemo tako, da držimo prst na željenem kontaktu. Opomba: Za klice mora biti vstavljena SIM kartica.


SAMODEJNI KLIC NA POMOČ V PRIMERU PADCA (8): V primeru, da padete in obmirujete 20 sekund ali 1 minuto (se nastavi v »Napredne nastavitve«), bo pametna ura samodejno poklicala na pomoč in bo klicala toliko časa, dokler koga ne prikliče. Navodila za preklic klica so spodaj. Pomembno: Uro nosite na roki, v roki, v žepu oz. nekje na sebi, da lahko zazna padec.


ROČNI KLIC NA POMOČ (8): Če želimo sami poklicati na pomoč, pritisnemo najprej srednji gumb, da je ura v stanju pripravljenosti, nato pa 3 sekunde držimo spodnji gumb. Ura bo poklicala na pomoč, na zaslonu pa se bo pojavila slika 4 na desni: »Kličem na pomoč. Pritisni in drži za preklic.« Če želimo, lahko klic na pomoč prekinemo - glej navodila spodaj.


PREKLIC KLICA NA POMOČ (8): Ko ura kliče na pomoč, se na zaslonu pojavi slika 4: »Kličem na pomoč. Pritisni in drži za preklic.« Klic prekličemo tako, da pritisnemo na zaslon in držimo. Barva zaslona se bo spremenila z rdeče na zeleno (slika 5) in klic se bo prekinil.


SRČNI UTRIP (7): Okno za merjenje srčnega utripa se nahaja levo od okna »Domači zaslon«. Ko je na zaslonu izpisan »Domači zaslon« s prstom po zaslonu potegnemo z leve proti desni, tako da se na zaslonu prikaže slika 6. Za začetek merjenja srčnega utripa pritisnemo in držimo na zaslon. Ura približno 25 sekund meri srčni utrip in ga nato prikaže na sredini zaslona. Za izhod na »Domači zaslon« s prstom potegnemo po zaslonu z desne proti levi.

Dobavljivost: Na zalogi
(1-2 dni)

219,95 €